Visste du detta om ålderssynthet – presbyopi ?

Ålderssynthet (kallas presbyopi) är lika naturligt som att vi blir äldre.
Orsaken är att ögats lins med åren förlorar sin elasticitet och får svårare att ändra form, vilket behövs för att kunna fokusera, dvs se skarpt.
Resultatet blir att vi får svårt att se på nära håll, medan synen på långt håll inte förändras. Ålderssynthet börjar som regel märkas i 45-årsåldern. Den tilltar sedan med stigande ålder, men kan stabilisera sig i 65-årsåldern. Ålderssynthet korrigeras med t ex läsglasögon som har konvexa linser.

Spegelzoom® är en konvex, slipad glaslins med spegelyta på baksidan och ger på så sätt användaren en skarp bild – utan att glasögon behövs. Det är en ny och helt unik slags förstoringsspegel med skärpa och förstoring som passar ålderssynta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s