Innovationer med betydelse för världen

AWaward

Annika Winell med ett 'Special Recognition Award' för sin innovation Spegelzoom ® - Mrs Bola Olabisi, Managing Director, EUWIIN

EUWIIN – konferensen fortsatte den 8 oktober med talare från europeiska universitet och dagens fokus var på kunskapsöverföring kring innovationer, hur ideer kan växa globalt, hur vi får tillgång till investeringskapital, vikten av IPR, dvs immaterialrätt, för att få bättre skydd genom ensamrätt till produkter, design och varumärken.
Dagen avlutades med galamiddag på Helsingfors äldsta restaurang och prisutdelning till Europas vinnande innovationer, i olika kategorier.

27 europeiska bidrag tävlade, däribland Annika Winell, Sweden med bidraget Spegelzoom®‘, den nya förstoringsspegeln till medelålders ögon. Se listan med alla EUWIIN-finalister och korta beskrivningar av bidragen. Några utvalda finalister, bl a Annika, fick en utmärkelse kallad ‘Special Recognition Award’.

Fem KATEGORIVINNARE:
relaxbirth12 –  Finska barnmorskan Eija Pessinens förlossningsstol med helt koncept för användning och support utsågs av juryn till klar etta och ‘the overall winner’ till titel ‘Europas kvinnliga uppfinnare 2009′ . Förlossningsstödet relaxbirth® är ett redskap som stöder hela kroppen och mamman föder i en naturlig ställning. Den internationellt sammansatta juryn ansåg att detta nya koncept kan ha betydelse för hela mänskligheten.

 –  Alessandra Luchini, Italien/USA med bidraget ‘ Hydrogel nanoparticles’ aluchini@gmu.edu

–  Emanuela Ughi, Italien med bidraget ‘Bhaskara’ emanuela.ughi@gmail.com

–  Gudrun Gudrunardottir, Island med bidraget Plasterplug

–  Maija Itkonen, Finland med bidraget Powerkiss.

EUWIIN = Organisationen för kvinnliga uppfinnare i Europa.

Nyhet på NewsDesk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s