Nyhetsinslag i MTV3 samt Yle TV1

AWYLETV1

Annika Winell berättar i Uutiset Yle TV1 om nyttan med den nya förstoringsspegeln för en internationell domare

När den internationella konferensen för kvinnors uppfinningar i Europa 2009 hölls i Helsingfors 7-8 oktober visade massmedia stort intresse. Tre TV-kanaler var på plats, dagspress och radio. Flera finska innovationer prisbelönades, liksom den svenska  Spegelzoom®, som fick en speciell utmärkelse. Denna nya förstoringsspegel till medelålders ögon visades i de finska nyheterna 7 oktober och de inslagen har vi videofilmat.  

AWMTV3

Klicka på bilden - Spegelzoom® visas i MTV3 i 7 sek, med start ca 1 min 15 sek in i filmen

På grundval av tillgänglig information om upphovsrätten till nyhetsinslag , har vi kommit fram till att det är OK att visa nyhetsinslag ! Här visas det filmade inslaget från finska MTV3 och ett foto från inslaget i TV1. Filmen är totalt 1 min 50 sek och den nya förstoringsspegeln visas under ca 7 sekunder.

 

Inslaget innehåller även den prisbelönta finska innovationen Powerkiss®, produkter gjorda med de gamla ‘tuggade’ finska marken (när € infördes köpte en kvinna gamla sedlar och gör nu produkter med dem) samt Road Refresher®, den engelska innovationen till hundar på resande fot (de kan dricka vatten ur en skål i bilen utan att något vatten skvimper över). President Obama har redan beställt och fick vattenskålar utformade som Vita Huset…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s