14 maj: Nöden är uppfinningarnas moder

En moder i nöd - men i senilsnöret hänger läsglasögonen alltid med ut

När jag blev ålderssynt kom jag i riktig nöd framför spegeln och skaffade förstås en konkav förstoringsspegel, i tron att den skulle hjälpa. Men en sådan spegel är uppenbarligen bäst för dem som ser bra. Det folket får alltid en skarp och förstorad närbild i speglar som kallas 3X, 5X eller 7X. Men alla vi andra, vi som är ålderssynta och översynta och som använder läsglasögon, vi får oftast inte så bra skärpa på nära håll i en konkav spegel.

Det är som vid läsning – armarna räcker inte till. Tittar jag på nära håll i en konkav spegel utan läsglasögon på, blir det suddigt. Skärpan kommer på lite längre avstånd, alldeles för obekvämt för den dagliga makeupen. Det är därför vi ålderssynta oftast inte är nöjda med en sådan spegel.

Nöden är ju uppfinningarnas moder, sägs det och när jag kom i nöd började jag utveckla SPEGELZOOM® för att kunna se skarpt på nära håll i spegeln. Det är nu en patentsökt innovation och en optisk nyhet  – en konvex spegel med rejäl förstoring som motsvarar 10X-12X, som ger mig och andra ålderssynta skärpan åter på nära håll.

Är du nyfiken på att prova den och själv jämföra? Den skarpa bilden måste upplevas. Här hittar du till våra Köpställen – besök en butik eller beställ din nya spegel på nätet, t ex i min webbshop SPEGELBUTIKEN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s