22 maj: Hur många X har Spegelzoom® ?

Skillnaden mellan spegelbilderna i en vanlig spegel och Spegelzoom®

Visst har storleken betydelse när det gäller spegelbilden. Det är ju tack vare den förstorade spegelbilden du kan se alla detaljer skarpt på riktigt nära håll! Det är därför du behöver en riktigt bra förstoringsspegel så att du kan se skarpt t o m utan glasögon på.
 
Kunderna frågar ofta hur många X vår spegel Spegelzoom® har eftersom de jämför med andra speglar de redan provat eller har hemma och som de inte är riktigt nöjda med. De speglarna har ofta en etikett som det står  3X, 5X eller t o m 7X på  och förstorar inte tillräckligt.

Trots optiskt vetenskapliga efterforskningar har vi inte lyckats få ett enkelt svar på vad ‘X’ egentligen betyder! Vi har därför valt att inte sätta en etikett på våra speglar men berättar gärna vilken förstoring de ger och motsvarar. Vi svarar att Spegelzoom® nästan fördubblar den verkliga storleken av t ex ett öga och tredubblar spegelbilden mot den i en vanlig spegel. Det tycker vi är begripligt.

Trots att vi inte kan säga vad ‘X’ betyder skriver vi 10X-12X som en förstoring på våra speglar. Det har vi mätt fram vid tester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s