Rädda synen! Gula fläcken drabbar var tionde svensk…

Det kom ett tjockt brev med fina broschyrer från Novartis. Brevet handlar främst om gula fläcken och om hur viktigt det är att tidig upptäckt kan rädda synen. Åldersrelaterade synförändringar i gula fläcken är den vanligaste orsaken till synnedsättning hos personer över 60 år – ungefär var tionde svensk drabbas!

Novartis har byggt upp en ny site med information om hur sjukdomen påverkar synen, behandlingsmöjligheter och praktiska råd hur man klarar vardagen när man har AMD.

Men vad är åldersrelaterad makuladegeneration, AMD?
Det är en sjukdom i gula fläcken (makula) och det finns finns två typer  -torr och våt. På den nya webbplatsen kan du läsa mer om riskfaktorer, hur du vet om du drabbats, vad som sker med synen när man drabbas, hur du kan förhindra synnedsättning, vad du själv kan göra, behandling och mycket mer. Läs mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s