Varför ser du suddigt i din spegel?

Du som vill kunna se skarpt i spegeln utan glasögon på för att sminka dig, ta ögondroppar, noppa ögonbrynen, sätta i linser eller rycka ett strå på hakan behöver en rejäl förstoringsspegel. Som FÖRSTORAR ögat! Ett öga i verklig storlek är ca 3 cm mellan ögonvrårna. Men spegelbilden av ögat i den vanliga badrumsspegeln blir bara ca 1,5 cm, halva storleken! Inte undra på att vi som är ålderssynta ser så oskarpt i en vanlig spegeln, när bilden blir så liten.

När jag behövde skaffa glasögon för att läsa behövde jag förstås hjälp även för att kunna sminka mig. Plusglas i glasögonen borde ju innebära plusglas även på spegeln, kan man tycka… Jag sökte runt på marknaden och provade ett antal förstoringsspeglar med 3X, 5X och 7X förstoring men kunde inte se tillräckligt skarpt i dem.

Vad som hände sedan är att jag som ålderssynt kvinna 50+ tog saken i egna händer och började utveckla en ny slags spegel. Resultatet blev Spegelzoom – en optiskt slipad glaslins med rejäl förstoring, motsvarande ca 11X. I den spegeln blir ögat nästan 5 cm stort, dvs större än i verkligheten.  Och det är en storlek som krävs för att se sig klart för makeupen.
Prova själv får du se!

Titta in på ett köpställe nå’nstans i Norden eller beställ direkt i spegelbutiken.se, vår egen e-handel. Där har du öppet köp i 30 dagar så att du hinner prova och uppleva hur det känns att se skarpt igen. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s