Varför ålderssynta behöver en 11X förstoringsspegel

Det ålderssynta ögat bryter inte ljusstrålarna tillräckligt och bilden blir oskarp, pga att bilden hamnar utanför näthinnan. Detta kan korrigeras med en samlingslins, som samlar ihop bilden på näthinnan. Ett konvext glas samlar strålarna och används i läsglasögon och andra hjälpmedel, som t ex förstoringsglas.

Ålderssynthet uppstår gradvis och de flesta skaffar så småningom hjälpmedel som läsglasögon med konvexa linser, för att kunna läsa. Lika självklart borde det vara att skaffa en motsvarande konvex spegel, för att kunna se skarpt i spegeln, utan glasögon på.

Utvecklad för just ålderssynta. 11X SPEGELZOOM® är en konvex och optiskt slipad förstoringsspegel som gör att ålderssynta får skarp och förstorad spegelbild på nära håll utan läsglasögon.

I 45- till 50-årsåldern har ögonlinsen börjat förändras och stelna, så att ögats muskler får svårare att ackommodera (påverka linsens tjocklek) snabbt, eller över huvud taget. Det gör att man redan då har svårt att se skarpt på nära håll även om synen varit fullgod i yngre år. Denna åldersbetingade synnedsättning  kallas ålderssynthet och presbyopi.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s