Plusglas som förstorar spegelbilden

magnifeye1Precis så är det. Du som är ålderssynt kan nu helt enkelt få en skarp spegelbild, utan att ha läsglasögonen på. Du får skärpa som förr, varje gång du tittar i spegeln, utan att svära över att du inte ser vad du vill göra eller att glasögonen är i vägen.
Du ser numera suddigt i spegeln på nära håll, därför att dina stelnande linser inte längre kan fokusera spegelbilden till skärpa. Därför behöver du läsglasögon med plusglas, som förstorar det du tittar på.
Självklart borde du även ha plusglas på dina speglar, för att kunna se stort och skarpt, utan glasögon på.

Om du inte tycker det är så snyggt att ha ett förstoringsglas uppsatt framför din spegel kan du ta dig en titt på Spegelzoom. Den är gjord just av ett optiskt plusslipat glas, för att ge dig skärpan åter. Var dag i spegeln, när du vill se allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s