Idag är ingen Dagens Industridag

Att tänka fritt är stort, men tänka rätt är större. Så står det över entrén till Uppsala Universitetsaula – nog så kloka ord, tillskrivna T Thorild. Tidig morgon, på med tofflor och badrock och ut till brevlådan för dagens viktigaste läsning – Dagens Industri. Det har blivit en vana, ack så viktig för ett litet aktiebolag som Awum AB. Men idag är det måndag, mitt i sommaren och ingen DI kommer. Jag får nöja mig med UNT.
I DI hittar jag något läsvärt på nästan varje uppslag – det är trender och rapporter, uttalanden från stora industriledare och stora industriers ledare men även från de små företagen. Vi får läsa om hur de tänker och har tänkt, hur det går och har gått, att det har tagit tid – eller gått alldeles för fort och dessutom lär jag mig varje dag något nytt. Ett tips eller en idé, en erfarenhet eller en framgång, som jag lätt kan associera med min verksamhet. Jag läser med stora ögon, antecknar och klipper ut. Kan vara bra att ha! Samlar företagsberättelser i en pärm.

Författaren Pelle Holm tolkade och menar att det är en uppmaning att tänka logiskt och följdriktigt, för att inte säga vetenskapligt. Citatet ovan blir då inte bara fullt begripligt, utan rentav passande och klokt. Andras tänkesätt är en guldgruva att ta del av. Och hur rätt de tänkt framgår oftast – annars är det kanske bara stort tänkt. Men det skall man ju också göra – THINK BIG, det är fritt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s