Lyssna mer och snacka mindre

Egentligen borde munnen hållas helt stängd lite oftare. Det snackas för mycket och kommuniceras för lite. AWlyssnamerKommunikation handlar om överföring av information mellan människor, snack är ogenomtänkt konversation. Fler och bättre affärer handlar om att kommunicera med kunden. I all affärsdrivande verksamhet är kunden det viktigaste som finns. Men varför lyssnas det så lite på kunderna?

Ställ frågor!
Håll tyst och låt kunden få beskriva sin situation och sina behov. När vi summerar kundernas behov får vi ju underlag till nya lösningar.

Fråga om kunden är nöjd!
Att ta kontakt en tid efter leverans är ett bra sätt att bry sig om kunden. En nöjd kund är en tillgång för företaget, de ger oss uppdrag och är en bra referens. Ointresse för kunden och kundens behov leder troligen till att företaget måste leta nya kunder hela tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s