Faran med förstoringsspeglar

Hedvig v Mentzer, SvD skriver idag i sin blogg:…vissa skönhetshjälpmedel stjälper mer än de hjälper.

Första föremålet på listan över verktyg att undvika är förstoringsspegeln. En del av oss har på egen hand upptäckt faran med förstoringsspeglar. Visst, de gör det lättare att hitta små motsträviga ögonbrynshår, men öppnar en hel värld av kratrar, raviner och andra geologiska konstellationer du helst inte ville veta fanns i ditt ansikte. För att inte tala om ansiktsbehåring som plötsligt verkar grotesk och mer passande ett sagoväsen – och inte ett vänt sådant.

Det är klart att det är ett behändigt verktyg när synen sviktar eller badrumsspegeln och belysningen inte är tillfredsställande. Fast om skönheten ligger i betraktarens öga (och man själv är den som betraktar), kan det inte skada med lite närsynthet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s