Glasklart i större spegelbild

Vi har låtit ålderssynta personer, utan att ha läsglasögon på,  jämföra olika spegelbilder av sitt öga med den bild de får i SPEGELZOOM®. Vi har mätt storleken på det avstånd som de upplevde det bekvämt att ha synskärpan.

I verkligheten är ett öga 3 cm mellan vrårna . I en vanlig badrumsspegel blir spegelbilden av ögat bara ca 1,5 cm, i en 3X traditionell konkav spegel ca 2 cm och i den nya förstoringsspegeln mer än 4 cm!

OCH DET ÄR STORLEKEN SOM GER SKÄRPAN, dvs även oskärpan i de förminskade bilderna.

Nu får vi, som är t ex ålderssynta eller översynta, alltså en rejält förstorad spegelbild, så att vi även utan glasögon på kan se allt vi vill se, för att kunna göra det vi vill göra.

Vi behöver inte byta till något ‘starkare’ när vår syn förändras med åldern. Vi hittar fokus och skärpa helt enkelt genom att försiktigt variera avståndet till spegeln. Och skärpan blir på bekvämt avstånd – prova får du se !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s